Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Novi Sad
17.08.2016.
09:19 > 09:21
Privredni sud u Novom Sadu naložio je da "Elektroprivreda Srbije" odmah uključi struju "Novkabelu", kojem je električna energija isključena prošle semdice zbog duga od malo više od 40 miliona dinara.
  • jova

    18.08.2016 04:49
    Javno tužilaštvo ćuti ili možda vijaju Pokemone dok se ovde pravi dug od oko 75 miliona eura.
    Šta čekate gospodo? Nečiji mig, nečije klimanje glavom?
    Reagujte!
    Dajte da jednom budemo pravna država.
  • Proleter

    17.08.2016 23:29
    Za treću smenu NFK...
    Pa naspi jos jednu
    za vecite krivce, za balansere
    ne boj se, imam ja prilican cug
    naspi jos jednu
    za umorne livce, za proletere
    veceras treca smena vraca tudji dug
    Skoro ce svanuti dan, jos jedan praznik
    svi su ti plavi ko san
    svi su ti isti
    budis se retko u sest, samo po kazni
    kad moras negde na put ili na ispit
    Ponekad tragam i ja za zlatnim runom
    mozda cu sanjati dim, vatru i celik
    nisi ti kriva za to, ma volim te puno
    hajde sad, daj mi
    pred san poljubac velik
    Pa naspi jos jednu
    za vecite krivce, za balansere
    naspi jos jednu za moje drugare
    naspi jos jednu
    za umorne livce, za proletere
    naspi jos jednu za trecu smenu
    Ko razume shvatiće
  • Mladen

    17.08.2016 22:21
    Niko ovde nema ništa protiv Rakovića . Jeste, stvarno je ok lik.
    Mene samo boli to što niko od njih ne vidi šta se tu izdešavalo proteklih godina i zašto je Novkabel sada u buli.
    Stvari koje sam naveo nemaju veze sa Rakovićem već sa Drakulićem i sa Cvetkovićem.
    Možete vi sada postaviti za direktora bilo koga, taj dug od devet milijardi ostaje sve dok neko ne podnese krivične prijave protiv Drakulića i Cvetkovića.
    E tada će sve imati nekog smisla a ovako...prazna slama i mlaćenje iste.
    Meni je samo žao te sirotinje koja tu pošteno radi na mašinama , u smenama i u katastrofalnim uslovima a koja će na kraju će završiti na ulici bez dinara otpremnina zahvaljujući nekoj suludoj viziji da će taj uppr rešiti sve probleme.
    Da se razumemo, Novkabel može uspešno da posluje a da bi do toga došlo potrebno je rešiti mnogo toga.
    Znamo svi u kakvoj državi živimo i da je pravda selektivna.
    Zato dajte ovim ljudima otpremnine pa posle radite sa Kabelom i zemljištem šta hoćete.
    I ovako ste nas već finansijski obogaljili u toku tih šest meseci kada smo dobijali po pola plate koje nisu bile u visini minimalne zakonom zagarantovane zarade.
    Zašto tada Raković i Bubanja nisu bili cool likovi pa jedan kao predsednik upravnog odbora a drugi kao zaštitnik državnog kapitala rekli Cvetkoviću : Alo, čoveče šta radiš to ? Istrebićeš ovu sirotinju sa tim tvojim vodjenjem firme, nego su ćutali a mi smo trpeli.
    E to mene boli.
  • poznavalac

    17.08.2016 21:34
    A sta ti gospodjo radnice imas od toga sto je Rakovic fin covek. Svi politicari su fini a sa druge strane lopovi lazovi prevaranti nikogovici sicardzije. A sto se tice dzipa sramno je to od nasih politicara sto u radnicku bedu ulaze sa dzipovima. Gospodin Rakovic je predsednik Nadzornog odbora Novkabela a sto kao predsednik tog organa nije nesto napravio za taj NFK nego je doveden do stecaja...Zato radnici zovite Mirovica zovite tog naseg nevidljivog kabinetskog gradonacelnika. Gde je on nestao nije valjda na moru dok u ovom gradu sve propada ili izigrava bahatost kao i dragi mu Vodja....
  • Sveta

    17.08.2016 20:53
    Što se tiče obaveza "Novkabela" prema "Ist Pointu", molim da neko od novinara proveri da li je istinita sledeća priča: Novkabel je pre privatizacije Novosadske Banke (sada: Erste) istoj dugovao oko 24 miliona evra. Te dugove Država je preuzela na sebe prilikom prodaje Novosadske Banke. Država je, znajući za nelikvidnost Novkabela, te dugove prodala Ist Pointu u odnosu 25 centi za evro, odnosno Point je za te dugove dao "samo" oko 6 miliona evra. Zatim se Point navodno pojavio kod Novkabela, kojeg je i kupio, potražujući puni iznos od 24 miliona evra! Ukoliko je ovo tačno, takve pojave se dešavaju još samo u holivudskim gangsterskim filmovima! Po mišljenju mnogih mojih poznanika iz Novkabela, ova firma, koja je nekada imala oko 4500 uposlenih, a sada oko 280, namerno se uništava. Inače, prilikom zadnjeg otpuštanja oko 300 ljudi, g. Cvetković je "zaboravio" tim ljudima da isplati dve zaostale plate. Ovo što sam napisao, ne morate da objavite, ali vas zaista molim da proverite.
  • Mladen

    17.08.2016 19:34
    Dragane radili smo mi i šest meseci sa pola plate. Bio je to život ispod svakog minimalca.
    I šta smo imali od svega toga. Što se tad nisi pojavio da nam objasniš kako da živimo sa 15 hiljada mesečno.
    Rakovića si u celu ovu priču uveo ti a na ja. Zabole me i za Rakovića i za Rakovićev dzip koji ti spominješ i za ceo gradski SNS koji se tu sjatio da ugrabi deo kolača.
    Meni se samo gadi kako pokušavaš da konfrontiraš Kopčanskog i Rakovića.
    Kopčanski nešto najbolje što se desilo Kabelu .

    Kažeš da su tvoji radili u Kabelu a gde ti radiš ?
  • Radnica

    17.08.2016 18:32
    Sta vam je kriv Rakovic,on radio svoj posao,imala sam prilike pricati sa njim ,jako je fin.
  • Dragan

    17.08.2016 17:40
    Mladene moji radili u Kabelu
    ali dok nisu poceli da propadaju, dok radnici masovno nisu preko ograde prebacivali ukradene kablove, dok sindikalci nisu masno odlazili u sindikalne vodje i u Kabelu i u Gradskom vecu a jedan vam je stigao do Ministarstva za rad Vojvodine a imao dvogodisnji zanat!!!
    Kako vam je poslednji sindikalac nagradjen za "odlicnu privatizaciju" a vi kukate....Manite se vi Rakovica koji vam je tu od skoro i ne kao zaposleni, da mu nije Kabel nesto poklonio....Nakacili ste se na pogresnog coveka a to ce se brzo videti. Sta mislite ko i zasto pise neistinite balade na njega....Krenite da radite i bice vam bolje.
  • sindikalac

    17.08.2016 16:25
    a sekretarica se voza svaki dan sluzbenim kolima
    ej sekretarica a ima pravo na sluzbenom vozilo a jos poneku i popije
  • Mladen

    17.08.2016 15:05
    Ovaj Dragan mora da je Raković ili neko iz SNS-a, jedino su oni toliko nepismeni.
    Prestanite da pljujete po poštenom svetu.
    Taj Čedomir Kopčanski je najnormalniji i najskromniji sindikalac koga su radnici Novkabela ikada imali.
    Čeda svakoga dana dolazi na posao biciklom starim 40 godina i to starim Pony-kom.
    Bolje nam svima sada ovde odgovorite ko je taj vaš kadar iz SNS-a, pravnik Milan?
    Stvarno , ko je taj Milan koji se šetka po Kabelu a da uopšte i nije radnik Novkabela?
    Koga taj Milan zastupa, zašto tvrdi da je HR menadzer?
    Koja je to sprega SNS-a i Drakulića?
    Zašto bivša HR menadzerka Tanja Paunović i dalje prima platu u Novkabelu iako je pre dve godine napustila Kabel i prešla u Jodnu banju?

    Ima li policije u ovom gradu ili je to šerif Milan?


  • Radnik

    17.08.2016 14:16
    E ljudi
    Jel bi vam bilo lakse u zivotu da Rakovic dolazi biciklom? :)
  • Nepoverljiv

    17.08.2016 14:14
    Stefan.equ@gmail.com
    Čitam sada i ne verujem sta pišu ljudi. Hoćete da kazete da su radnici krivi sto je otpušteno preko 5000 ljudi? Radnici krivi sto se firma toliko zadužila? Radnici krivi sto je privatizacija urdjena katastrofalno pa je su pogoni rasprodati i ne rade vise? Radnici su krivi sto ne primaju plate? Pa nije valjda da su svi radnici,njih nekoliko hiljada,neradnici,a madzment vredan i posten? Ne gospodo,za takvo stanje može biti krivo samo rukovodstvo kompanije. Upropastili su to na isti način kako su upropascene i sve ostale fabrike u Srbiji u posljednjih 3-7 godina.
  • Cenim

    17.08.2016 14:06
    opet
    Kao sto vec neko u komentarima rece, najbolje za sve radnike je socijalni program. U slucaju da se nekako dovuku do 4.Oktobra(svi ce biti isutirani na ulicu bez dinara)cenim
  • Dragan

    17.08.2016 13:45
    VD Sindikalac.....
    kao sto je poznato radi po instrukcijama bivse vlasti kao i sto se pokazalo: alal vera kako potytices radnike ne na rad i izvrsenje proizvodnje da bi se to naplatilo i izmirile 2 akasnele zarade vec TI JE BITNA SMENA DIREKTORA SRAM TE BILO NERADNICE SINDIKALNI!
    A za informaciju ovoj pakosnoj osobi koja pominje Rakovica, eto i za struju se Rakovic i - Mirovic pobrinuli da dobijete po Zakonu a vi odradite poslove koje ste dobilii u vrednosti od 1.000.000 đura i imacete za normalno poslovanje! PRESTANITE S POLITICKIM IGRAMA I POCNITE DA RADITE DOSTA VAS JE NAROD SRBIJE PLACAO I POMAGAO A VI NISTE RADILI.
  • Bivši Kabelovac

    17.08.2016 12:46
    Šta sad vam Kopčanski sindikalac ? Nije ni čudo što ste tu gde ste. Uvek su vam se za vaša prava borili najbolji. Razni Jelići, Lakići, Lošići, sve primereni udarnici koji su pošteno oznojili svoja ledja za dobrobit Novkabela. Čudi me da još uvek poslujete sa ovakvim garniturama.
  • ma ajde

    17.08.2016 12:37
    @neverovatno
    Pa šta ti nije jasno ? Oni koji su navikli da ne rade, oni obično koriste svoje dugačke jezike, da bi ostali na svojim "lako ćemo" nepotrebnim radnim mestima a uz to verovatno sede po nekim ćumezima i imaju vremena da tračare i spletkare po ceo dan, dok obično oni koji ih biraju, rade po tri ili četiri smene i ne dižu glavu od posla. Ako si radio u kabelu, kao što kažeš, onda ti je jasno, jer tako je bilo u svim firmama. E sad, što ljudi biraju uvek lošije rešenje, to je zanimljiva stvar podložna psihološkom ili psihijatrijskom istraživanju, ali u ovoj državi nema šanse da izaberu poštenog. Obično odmah gledaju kako neku korist da izvuku za sebe u vidu lakšeg radnog mesta, dodatka na platu itd. Ma nije bitan glasač, važno da ja svoju pozadinu smestim udobno u dogovoru sa poslodavcem.
  • Bežanija

    17.08.2016 12:24
    Dajte ljudi, ako još imate šanse, otpremnina neka da se hvata, inače ćete otići praznih ruku kada ovi dođu. Od proizvodnje nema ništa. Pa vidite da se ovde u državi sistematski guši proizvodnja. A mogu da zamislim kako je u takvim starim sistemima kao što je Novkabel. Nema vama života. Samo da ne odete preznih šaka.
  • Vera

    17.08.2016 11:17
    ?
    Čudi me kako tužilaštvo ne reaguje kada je Novkabel u pitanju. To preduzeće je sistematski uništavano unazad pet-šest godina kako bi Drakuliću pripalo zemljište za smešne pare.
    Sama činjenica da su napravili toliko duga za toliko kratko vreme je neverovatna.
    Niko ne može da se zaduži toliko ni kod jedne banke. Očigledno je da je dug prenaduvan i to namerno.
  • Jo

    17.08.2016 11:07
    samoupravljanje
    Alal vera za sud.Pa što onda isključujete struju smrtnicima za par hiljada.Oni nemaju taj čuveni UPPR ili u prevodu " majke mi platiću dug ".Ako ja moram da platim dug onda i nek g-din sindikalac plati a ne ovde da prosipa samoupravljanje.Cela država treba da se izuje zbog propalih titovih mastodonata koji 20 godina kukumavče i nikom ništa ne plaćaju.OK smeni direktora ako je nesposoban njima su valjali samo oni koji su im plaćali letovanje po dalmaciji,polutke na rate i dok su obmotavali kablove oko sebe i valjali na crno po komšiluku.I na kraju jedan savet.Ako budete štrajkovali idite opet pa bacajte jogurt na banovinu jer ste od tada i počeli da propadate
  • Đumle

    17.08.2016 10:44
    zlatna koka
    Ma nemoj da brinete, staviće beograđani opet nekog svog za direktora. Nema šanse da se kontrola prepusti čoveku koga oni ne nadziru. A kad se sve završi, i dokopaju se nekretnine, jer budimo iskreni, jedino ih to i zanima, radnici će da se upoznaju sa bojom zidova na birou za zapošljavanje.
  • saveti

    17.08.2016 10:01
    Cvetkovic sigurno treba biti smenjen jer nikako nije radio svoj posao.
    Radnici obavezno pozovite da se u fabrici pojavi predsednik Nadzornog odbora Djordje Rakovic sa svojim dzipom, Gradonacelnik i premijer Mirovic. Oni treba da se izmedju ostalog bave Novkabelom....
  • Neverovatno

    17.08.2016 09:58
    Bože mili, kako u tom Kabelu, uvek najveći neradnici postaju predsednici sindikata. Pokušao sam da analiziram to, još dok sam bio tamo zaposlen i nikako mi ne ide u glavu šta je to sa ljudima, ili kakvi su ljudi koji takve likove biraju i predlažu. A to je već decenijama tako, a evo vidim i dan danas. I onda se čude sami zaposleni, što im je fabrika u takvoj situaciji. Pa naravno da će vam biti tako, kada vas je prošli sindikalac isporučio na tacni ovima koji danas pokušavaju da vam ponovo budu gazde a evo vidim i ovaj novi hvatač krivina, vam je baš primeren. Po zasluzi.
  • ana

    17.08.2016 09:37
    anan@yahoo.com
    ako niko u zemlji nema takvu produktivnost i obim proizvodnje i trziste da moze da placa evropsku cenu struje onda ta cena nije NORMALNA i mora da se koriguje i vrati na nivo nase platezne moći..
    rku.
  • SRPSKA PRIVREDA

    17.08.2016 09:28
    fabrika radi. lova se skalanja. struja i gas ne placaju. plate ne isplacju. ide UPPR. ne sme da se iskljuci gas i struja. radnici ne placaju. lova se skalnaj. kroz UPPR se otisuju dugovi i palate. I idemo iz pocetka. Sudije daju nalog da se gas i struja ukljuce. pare stizu sudijama. Pare stizu inspektorima. i u krug.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna